Verslagje concertreis Mladlost

Het is weeral voorbij, onze reis naar het zonnige Slovakije. De vroege vogels kunnen nu al beginnen af tellen naar de volgende reis, maar voor wie het daar nog iets te vroeg voor vindt, een kleine terugblik op onze mooie reis zodat we allemaal nog even met heimwee kunnen terugdenken aan het mooie weer en het prachtige land.

Beginnen doen we met de dag die niemand zal vergeten,  (of missen 😉 ) de 14 uur lange heenreis. Hoewel we ons hebben kunnen bezighouden met gezellig babbelen, films kijken en (hopelijk) slapen, was iedereen toch heel opgelucht toen we de oprit van Mladost op reden, waar we, (voor we dankbaar in onze bedjes kropen) nog hartelijk ontvangen werden (met een lekker bordje spaghetti erbij).

Na een deugddoende nachtrust, was het na het ontbijt tijd om stevig te repeteren. Het deed deugd om eens in een andere (zonnigere) context te musiceren. ‘s Avonds was er een  avondwandeling waarbij we een kijkje konden nemen in de mooie natuur van Slovakije.

Ook de volgende dag was een repetitiedag. Gelukkig was er tussendoor ook even tijd om een verfrissende duik in het zwembad te nemen, iets wat in het hete Slovaakse weer heel welkom was. ‘s Avonds, tijdens het gemaskerd casino, namen we het tegen elkaar op in een reeks toffe spelletjes en probeerden we zo veel mogelijk solsleutels te verzamelen. We zagen er allemaal  op ons best  uit in onze mooie maskers en kostuums. We hebben dan ook een leuke groepsfoto gemaakt nu dat iedereen zich zo mooi had opgekleed.

Dan brak de dag van de wandeltocht aan. Ik ben zelf niet mee gegaan, maar ik weet zeker dat het een mooie tocht was. Degenen die op de accommodatie bleven, gingen naar het dorpje een lekker ijsje eten.

De volgende dag hadden we de keuze: ofwel een uitstap naar Wenen maken, ofwel gaan wildkamperen. Ik ben naar Wenen gegaan, waar we verschillende bezienswaardigheden bezocht hebben, zoals Schönbrunn (het kasteel van Sisi).

Op 2 augustus konden diegenen die het wilden een monument bezoeken gewijd aan een kolonel die een grote rol heeft gespeeld in de onafhankelijkheid van Slovakije. Daarna was het tijd voor ons eerste concert in Piestany. Wat gezonde zenuwen waren er (bij mij toch) wel, maar we hebben het heel goed gedaan. ‘s Avonds deden we een leuke kwis.

Tijdens ons concert de volgende avond in Myava werd onze muziek heel warm ontvangen door één man in het bijzonder, ik denk niet dat we hem snel zullen vergeten.😁

Vlak voor ons concert in Brezova hebben we nogal een ontvangst gekregen: een toespraak van de burgemeester zelf en nog hapjes erbij ook. Het publiek was ook hier heel enthousiast. Een leuke afsluiter dus van een mooie reis, want dan volgde nog een uitstap naar Praag en die avond begonnen we aan de terugreis. Om de sfeer er nog wat in te houden hebben we het  kunstvriendenlied nog een paar keer gezongen en vele uren later (voor we het wisten uiteraard) waren we terug in Sint-Niklaas, waar een een lekker ontbijt (en onze ouders) ons opwachtten.