Concertreis 2013 naar Frankrijk

Zaterdag 27 juli
foto-1Voor velen was het deze ochtend vroeg opstaan (in vergelijking met hun gebruikelijke vakantieritme), want om half 9 verzamelden we aan het lokaal. Onze bagage hadden we al afgezet, dus die moest alleen nog op de bus. Terwijl enkele sterke mannen én vrouwen aan het puzzelen waren om de valiezen, spelletjes, babygerief, autostoelen etc. in de aanhangwagen te krijgen, sloten de laatkomers zich onopgemerkt bij ons aan. Alles verliep vlot en om 9 uur stipt verliet de bus onze vertrouwde stek. Nadat onze zwaaiende ouders, broers, zussen en anderen uit het zicht verdwenen waren, stelde buschauffeur Rob zich aan de vrolijke bende voor. Hoewel het buiten regende, zat de sfeer er goed in. We keken een film en werden getrakteerd door de jarige Tine.

foto-2Middags kwamen we aan ons vakantieverblijf aan. De regen was weggetrokken en voorspelde dat het weer ons meezat deze reis. Nadat we ons rustig geïnstalleerd hadden en het terrein al wat verkend hadden, werd er natuurlijk heel wat gezwommen en gesprongen in ons zwembad! </p>
<p>Tegen de avond kregen we gezelschap van de familie De Daele die Jolande en Ine kwamen afzetten en die avond gezellig mee aanschoven aan tafel.<br>
Na onze eerste heerlijke maaltijd samen, wijdde het jeugdensemble de repetitieruimte in met een eerste repetitie. S’avonds kreeg iedereen nog een drankje getrakteerd van papa De Daele en dan was het bedtijd voor de kleinsten -en de niet meer zo kleine kinderen-. Niet veel later gevolgd door de oudsten die ook moe waren door deze drukke eerste dag.

DSC04627Zondag 28 juli
Vandaag was de eerste repetitiedag. Johan liet de blazers en slagwerkers er meteen invliegen, terwijl anderen zich bezighielden met andere belangrijke taken zoals koken, babysitten en dutjes doen.
S’ middags speelden we het verrassingsspel van Lander en Jeremias. De vier ploegen Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje voetbalden, tienbalden, losten raadseltjes op en speelden koningsbal. De twee beste ploegen trokken touw om de bekers. Uiteindelijk won Frankrijk de finale van Spanje. Spanje werd gevolgd door Duitsland en Italië landde op de vierde plaats. Maar meedoen is belangrijker dan winnen. En hoewel ze erin slaagde elk wedstrijdje te verliezen, was er bij ploegje Italië een geweldige sfeer, veel inzet en ontembaar enthousiasme!

Maandag 29 juli
Vandaag was er voor elk wat wils. Eerst bezochten we de champagnekelder van Mercier. We deden er een audiotour, bekeken een filmpje en reden met een treintje door de gangen van de champagnekelder. Vervolgens konden de volwassenen natuurlijk champagne kopen en proeven. Daarna zette Rob een groep volwassenen af bij een champagneboer en reed hij de kinderen en overige volwassenen naar een chocolatier. Daar DSC00503kregen we te zien hoe chocolade gemaakt wordt en natuurlijk kwam daarbij heel wat proeven aan te pas.<br>
&rsquo;s Avonds verkleedde iedereen zich voor een heuse sprookjesavond. Er werd een sprookjescasino georganiseerd en Ruben kwam als winnaar uit de bus. Hij werd door kookpapa Marc beloont met &lsquo;klusjesimuniteit&rsquo;. Er werd ook een beloning uitgereikt aan de meest origineel verklede sprookjesfiguur. Er werden een aantal finalisten geselecteerd en vervolgens trok Kaats onschuldige hand één van hun namen uit een hoed. De Blauwe Vlinder, alias Erlinde, won uiteindelijk. Ook zij kreeg klusjesimuniteit.

Dinsdag 30 juli
DSC00669Ook vandaag was weer een toffe dag. Er werd heel wat gerepeteerd, gezwommen, gerepeteerd, gezelschapspelletjes gespeeld, gerepeteerd…
s’ Avonds speelden we een leuke quiz van Jolande en Flore. Er waren drie ploegen waarvan “De Blazende Stofzuigers” de terechte winnaars waren. Weer een beetje slimmer, gingen we na deze moeilijke quiz naar bed.

DSC00904

Woensdag 31 juli
Spannend, de dag van ons eerste concertje is aangebroken! In de voormiddag speelden we eerst wat spelletjes en daarna bezochten we Château-Thierry. Aansluitend volgde een &lsquo;verrassing&rsquo;, maar blijkbaar had een klein vogeltje het geheim al doorverteld. We woonden een fantastische vogelshow bij, waar de Lars zich toch niet helemaal op zijn gemak voelde en dappere vrijwilligers de vogels zelfs op hun hand lieten zitten. &rsquo;s Avonds kroop iedereen vroeg onder de wol want het zou morgen vroeg opstaan worden.

P1130560

Donderdag 1 augustus
Vroeg opgestaan vandaag want we gaan naar DISNEYLAND!!!
Toen Marjan ons gisteren vroeg een verantwoordelijk volwassene te kiezen om in Disneyland bij te blijven, werd er natuurlijk onmiddellijk aan Jan en Marc Boumon gedacht. De -13-jarigen droegen een Disneyzakje om hun nek voor het geval ze zouden verdwalen (zou nog zeer nuttig blijken, want we waren Jarno even kwijt) en iedereen droeg onze rode T-shirt ( / kleedje in het geval van Margot).
Zowel de wildere als rustigere groepen leefden zich heel de dag uit in de vele attracties. &rsquo;s Middags was er weer een picknick en &rsquo;s avonds smulden we van een Disneymenu met frietjes en een ijsje.

Vrijdag 2 augustus
Hieperdepiep! Vandaag wordt kleine Mias weer wat ouder.
Even bekomen van onze onvergetelijke uitstap en een laatste repetitie. En natuurlijk zwemmen!
Laatste avondmaal en al wat opruimen en kuisen.

P1130675Zaterdag 3 augustus
Jammer genoeg is onze laatste dag aangebroken. Maar niet getreurd, want ook vandaag staat er weer veel op het programma. We gaan namelijk naar Reims waar we een concertje geven voor de Kathedraal. We worden er gefotografeerd door Chinese toeristen en spelen nog een stadsspel georganiseerd door Lindsey. &rsquo;Kaats Team&lsquo; behaalt de overwinning en elke speler krijgt een zak snoep. Onderweg naar huis stoppen we even voor een picknick en dan keren we na een super, mega, fantastisch leuke reis naar Sint-Niklaas terug, waar onze ouders ons al ongeduldig staan op te wachten.

reims2De jeugdreis: wat mij ervan zal bijblijven

  • de spelletjes van Geert
  • het heerlijke eten van de kookploeg: pannenkoeken, BBQ, tiramisu, gekookte eitjes…
  • zwemmen
  • tafeltennissen, minigolven, in de zandbak spelen, op de trampoline springen…
  • de leuke uitstappen
  • de vele repetities
  • onze concertjes
  • de chocolade/ champagne
  • de fantastische sfeer
  • de toffe bende!

DSC05804
Voor meer foto’s kan je hier terecht:  Fotos@Frankrijk2013
Uw verslaggeefster: Flore